Rotterdamse Munt: online vindbaar en gevonden worden

Een bijzondere plek in de stad realiseren doe je niet zo maar. Het is jarenlang hard werken en van alle markten thuis zijn. Initiatiefnemer Ingrid Ackermans van Stadskruidentuin Rotterdamse Munt heeft geweldig werk verricht om in Rotterdam-Zuid vlakbij de Peperklip een prachtige, eetbare tuin te realiseren waar je zelf kunt plukken, je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes, en er allerlei cursussen en tours georganiseerd worden.

Om te zorgen dat nog veel meer mensen zouden gaan genieten van deze tuinen was het belangrijk om meer bekendheid te genereren en om op een simpele en inspirerende manier duidelijk te maken wat er te beleven was bij Rotterdamse Munt. De bestaande website was na jaren wat rommelig geworden. Om hierin te inspireren en direct resultaat te realiseren hebben we de volgende stappen ondernomen:

Nieuwe website Rotterdamse Munt

Website voor inspiratie en een goede landing van bezoekers

Om te zorgen dat de belangrijkste redenen voor een bezoek snel duidelijk zouden worden, hebben we een nieuwe website sectie toegevoegd aan de bestaande website. Zo konden we snel van start met campagnes die op deze website goed konden landen.

Google Grant advertentie campagnes

Als ANBI stichting kan Rotterdamse Munt een Google Grant aanvragen. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om Google search advertenties in te zetten. We hebben deze grant aangevraagd en toen dit gehonoreerd werd hebben we verschillende dynamische campagnes aangemaakt voor relevante zoekwoorden.

Google Grant ad campagnes
Lead conversie Rotterdamse Munt

Lead conversie met sales funnels

De website werd voorzien van een aantal sales funnels voor lead conversie. Hiermee werden meer bezoekers aangezet om zich aan te melden voor de nieuwsbrief of om deel te nemen aan de activiteiten.

Meer activiteiten vooruit plannen

Er werd, ondanks het naderende stille winterseizoen, al voorbereid op het nieuwe jaar middels informatie en inspirerende content.

Workshops Rotterdamse Munt