DE PROPOSITIE VAN JE BEDRIJF OF EEN SPECIFIEK PRODUCT OF DIENST BEPALEN:

VOOR WIE LOS JE WAT OP? EN HOE?

Ingrid Sloots

MIJN VRIEND WORDT ER ALTIJD GEK VAN..

Wij zijn allebei nogal ondernemend en hebben daardoor heel vaak brainstorms en discussies thuis wanneer een van ons weer een idee heeft. De vraag die ik dan altijd stel (en waar mijn vriend dus vaak gek van wordt) is: 'Maar wat los je nou eigenlijk op?'

Het lijkt vaak zo simpel, maar toch is het gemakkelijk om in de valkuil te stappen dat je aanneemt dat wat je oplost en voor wie heel duidelijk in je hoofd zit en dat je van daaruit al je volgende stappen als ondernemer neemt.

Mijn advies aan iedere ondernemer: schrijf je propositie op en hang het bij je bureau. Iedere keer dat je iets wil gaan beginnen of wil gaan opleveren, check je die propositie en sta je stil bij de vraag of wat je van plan bent te doen wel echt de oplossing is voor je klant.

Ik gebruik tegenwoordig met mijn klanten dit overzicht en het helpt ons altijd enorm om hiermee te beginnen:

Propositie

WAT IS DUS EEN PROPOSITIE?

  • Een propositie omschrijft voor wie je iets oplost: Wie is je ideale klant?
  • Een propositie omschrijft wat je oplost: Wat is het probleem dat hij of zij wil oplossen of de gewenste winst die hij of zij wil behalen?
  • Een propositie omschrijft hoe je iets oplost: Wat doet jouw product of dienst (beter) en is daarmee de perfecte oplossing voor jouw klant?

WIL JE NIET ALLEEN HET TEMPLATE VOOR JE PROPOSITIE, MAAR OOK WAT HULP?

Volg dan de online training Basis Op Orde waarin je met behulp van verschillende templates en begeleiding een persona maakt, je propositie uitwerkt en je business model invult.

BEKIJK DE ONLINE TRAININGEN
Ingrid Sloots | KlantenVinden.com

OVER DE AUTEUR

Ingrid is de oprichter van KlantenVinden.com na jarenlang als marketing en sales manager bij bedrijven als Google, Unilever, Philips, en Greenwheels te hebben gewerkt. Ook coacht ze al jaren startende ondernemers.