GRATIS TEMPLATE:

HOE KUN JE EEN PERSONA MAKEN VAN JE IDEALE KLANT?

Ingrid Sloots

ALLEREERST: WAT IS EEN PERSONA VAN EEN KLANT?

Een persona is een fictief profiel dat de doelgroep van je bedrijf  vertegenwoordigt. Door een persona uit te werken, kun je je doelgroep tot leven brengen en je communicatie beter laten aansluiten bij die doelgroep.

WAARVOOR GEBRUIK JE EEN PERSONA?

Je kunt een persona opstellen om data en inzichten over je doelgroep te verzamelen. Je ontwikkelt zo een beter beeld van je doelgroep en dit kun je gebruiken bij het uitwerken van je communicatie.

HOE MAAK JE EEN PERSONA?

  • Doe onderzoek naar je doelgroep.
  • Creëer een persona voor een of meerdere mensen in je doelgroep die je ideale klant vertegenwoordigen.
  • Valideer je aannames en test hoe ze reageren op je boodschap en designs.

Je kunt hiervoor gebruik maken van een Persona Canvas (hieronder GRATIS te downloaden). In een paar stappen kun je zo je persona goed weergeven en heb je een handig naslagwerk om te gebruiken bij het toetsen van je verdere marketing en verkoopstrategieën.

Persona Maken Canvas


GRATIS TEMPLATE

Wil je zelf een persona maken met dit Persona Canvas?

Met dit gratis template kun je zelf snel een persona opstellen. Je kunt hem ontvangen via de onderstaande button.

JA, ik wil het gratis Persona Canvas template

ZO VUL JE HET PERSONA TEMPLATE ZELF IN

1 - Visualiseer je ideale klant en schrijf alles op wat er in je op komt over deze persoon

  • Is het een man of een vrouw?
  • Hoe oud is deze persoon?
  • Waar woont hij of zij en met wie?
  • Wat doet die ideale klant, zowel voor werk als in zijn of haar vrije tijd?
  • Wat leest en bekijkt hij of zij?
  • Waar maakt hij of zij zich zorgen om?
  • Wat zou hij of zij graag willen?

2 - Doe onderzoek op social media

Bedenk of je zo iemand kent of misschien wel al als klant hebt. Zo ja, zoek het social media profiel van die persoon dan op en bekijk wat je nog kunt aanvullen bij je eerste lijst met kenmerken? Bij welke groepen zijn ze aangesloten, waar reageren ze op, hoe zit het met zijn of haar vrienden? Schrijf alle relevante aanvullende kenmerken van je persona ook op.

3 - Vul het template in

Vul alle informatie die je hebt verzameld in op het template. Heb je nog niet alle velden kunnen invullen? Doe dan een gerichtere tweede ronde onderzoek. Geef je persona ook een naam en een leeftijd die past bij jouw ideale klant. Maak het zo veel mogelijk een echt persoon die je voor je kunt zien en in gedachte kunt hebben. Dus niet '20-25 jaar' en 'Manager', maar een echte leeftijd en een specifiek beroep. Het gaat er niet om dat je je hele doelgroep in 1 persoon moet kunnen passen, maar dat je een persoon met zijn of haar wensen en behoeftes, gewoontes en kenmerken in gedachte kunt houden wanneer je een volgende stap gaat zetten om die ideale klant te vinden.

WIL JE NIET ALLEEN HET TEMPLATE, MAAR OOK WAT HULP?

Volg dan de online training Basis Op Orde waarin je met behulp van verschillende templates en begeleiding een persona maakt, je propositie uitwerkt en je business model invult.

BEKIJK DE ONLINE TRAININGEN
Ingrid Sloots | KlantenVinden.com

OVER DE AUTEUR

Ingrid is de oprichter van KlantenVinden.com na jarenlang als marketing en sales manager bij bedrijven als Google, Unilever, Philips, en Greenwheels te hebben gewerkt. Ook coacht ze al jaren startende ondernemers.