COMMUNICATIEDOELEN:

Beïnvloed het denken, voelen en doen van je doelgroep

Ingrid Sloots

WAAROM ZOU JE JE COMMUNICATIEDOELEN VASTLEGGEN?

Een overzicht van je doelstellingen voor je marketing en communicatie-uitingen zorgt ervoor dat je duidelijk hebt wat het effect van bijvoorbeeld je blogs, advertentie en webinars zou moeten zijn. Het zorgt ervoor dat je deze scherp voor ogen hebt wanneer je aan de slag gaat en dat je daarmee bereikt wat je wil bereiken.

WELKE TYPE COMMUNICATIEDOELSTELLINGEN ZIJN ER?

Er zijn verschillende type doelstellingen die allemaal gaan over een gewenst effect op je doelgroep. Het wordt ook wel vertaald in Hoofd-Hart-Handen:

  • Wat wil je dat je doelgroep denkt en weet na het zien van jouw communicatie (type: Hoofd)?
  • Wat wil je dat je doelgroep voelt na het zien van jouw communicatie (type: Hart)?
  • Wat wil je dat je doelgroep doet na het zien van jouw communicatie (type: Handen)?

Je legt daarmee dus vast wat je wil dat het effect is van wat jij deelt op het denken, voelen en doen van je potentiële klanten.

Communicatiedoelen template

WAT DENKEN, VOELEN EN DOEN JE POTENTIËLE KLANTEN NU?

Minstens zo belangrijk als het bedenken en vastleggen van wat je wil dat het effect is van je communicatie, is begrijpen hoe dat nu anders is. Wat denken, voelen en doen de mensen die je wil bereiken nu?

Begin dus met het vastleggen van wat je doelgroep nu denkt, voelt en aan het doen is (of niet aan het doen is) om het doel te bereiken waar jij een betere oplossing voor hebt.

  • Wat denkt je doelgroep nu over hun probleem en de beschikbare oplossingen?
  • Wat voelt je doelgroep nu bij het probleem en de beschikbare oplossingen?
  • Wat doet je doelgroep nu om het probleem op te lossen of gewenste resultaat te behalen?

Heb je nog niet zo helder wat je eigenlijk oplost en voor wie? Ga dan eerst aan de slag met je propositie en persona, en werk daarna verder aan deze communicatiedoelen.

Je legt daarmee dus vast wat je wil dat het effect is van wat jij deelt op het denken, voelen en doen van je potentiële klanten.


GRATIS TEMPLATE

Wil je de communicatiedoelen van je bedrijf vastleggen met hulp van dit template?

Met dit gratis template kun je zelf de doelen van je communicatie vastleggen. Je kunt hem ontvangen via de onderstaande button.

JA, ik wil het gratis template Communicatiedoelen

ZO VUL JE HET DOELSTELLINGEN TEMPLATE ZELF IN

1 - Schrijf op wat je doelgroep nu voelt, denkt en doet om een oplossing te hebben voor het probleem waar jouw product of dienst zich ook op richt;

2 - Voeg toe wat je wil dat het effect is van jouw communicatie om je doelgroep te overtuigen dat jouw product of dienst beter is.

WIL JE NIET ALLEEN HET TEMPLATE, MAAR OOK WAT HULP?

Volg dan de online training Basis Op Orde waarin je met behulp van verschillende templates en begeleiding een persona maakt, je propositie uitwerkt en je business model invult.

BEKIJK DE ONLINE TRAININGEN
Ingrid Sloots | KlantenVinden.com

OVER DE AUTEUR

Ingrid is de oprichter van KlantenVinden.com na jarenlang als marketing en sales manager bij bedrijven als Google, Unilever, Philips, en Greenwheels te hebben gewerkt. Ook coacht ze al jaren startende ondernemers.